Over mij

24301476_1590451597682703_4770870605567192804_n

Ik ben Christa Bode (1976). In juni 2014 afgestudeerd aan het Jungiaans Instituut te Nijmegen als Analytisch Therapeut en Dieptepsycholoog. Dat is niet zomaar uit de lucht komen vallen.

Het werk van Carl Jung kwam steeds weer terug in de onderwerpen die ik onderzocht. Zijn analytische psychologie gaf mij een kader waardoor ik een weg kon vinden in een overgangsperiode waarbij ik mijn christelijke achtergrond steeds meer los aan het laten was, maar nog geen nieuw kader had.

Ondertussen studeerde ik verpleegkunde en daarna autonome beeldende kunst aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. De zorg voor de mens in al zijn toestanden en beeldende kunst lijken weinig met elkaar te maken te hebben maar juist in de analytische psychologie komen zij bij elkaar. Want volgens Jung toon het onbewuste zich in beelden. Dat was iets wat ik begreep! De ziel en wat zich daar allemaal in afspeelt toont zich in dromen, verhalen, symbolen, mythes, fantasieën, metaforen.

Tijdens mijn leertherapie, die elke Analytisch Therapeut verplicht is te volgen als onderdeel van de opleiding, ben ikzelf door een diepgaand proces van verwerking heengegaan wat mijn verleden betreft, wat zelfs terugging naar ervaringen van voorgaande generaties.

Mijn missie is anderen te begeleiden in het vinden en verwerken van hun (persoonlijk -en/of familie) trauma door middel van hun eigen beeldend vermogen in te zetten en om met mijn beeldend werk vragen op te roepen over verborgen persoonlijke drijfveren en geheimen en verlangens.